Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liceul German, primul la "Vânătoarea de monştri"
Rodica Moise  - Joi, 17 Iunie 2010

Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" participă la mai multe proiecte din cadrul programelor "Junior Achievements Romania".

Merită de menţionat implementarea în cadrul curricumului la dispoziţia şcolii a programelor de antreprenoriat, programul "Job Shadow Day", precum şi campania de colectare de deşeuri de echipamente electrice (DEEE) denumită "Vânătoarea de monştri".
 

 

Aceasta din urmă este organizată de asociaţiile Ecotic şi Junior Achievements, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, respectiv Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor, şi a avut ca scop conştientizarea elevilor despre colectarea deşeurilor electrice. Campania s-a derulat în perioada 15 martie - 10 iunie 2010.

 

La ea au participat peste 5.000 de elevi din 94 şcoli din România, care au colectat peste 70,5 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice. În cadrul campaniei s-au strâns frigidere, televizoare, aparate de călcat, monitoare, maşini de spălat, telefoane mobile uzate şi nefolositoare.

 

Elevii de la Liceul German s-au implicat încă din prima clipă în această acţiune şi au reuşit să obţină în luna mai premiul I pentru cea mai mare cantitate de deşeuri electrice adunată. Lunar s-au acordat prin tragere la sorţi premii constând în tricouri şi cartele telefonice elevilor care au adus la şcoală deşeuri electrice şi electronice.

 

Câştigătorul campaniei naţionale de educaţie ecologică şi colectare a fost Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" din Satu Mare, care s-a detaşat de celelalte şcoli prin cantitatea de DEEE-uri colectată: 9.193 kilograme, cu aproximativ 2.000 de kg mai mult decât cel de-al doilea clasat şi 5.000 kg mai mult decât cel de-al treilea clasat.

 

Elevii şcolii au fost coordonaţi de profesorul Elek Robert. Marele premiu a constat în 100 kilograme de echipamente electronice (calculatoare, videoproiectoare, imprimante, aparate foto, etc) pentru dotarea unui laborator multi-media la şcoală.

1396 vizite
Distribuie pe